Блоково тържество в Кубрат

   Под наслов „44 години заедно“ живеещите в блок „Орфей“ в Кубрат се спретнаха междусъседско тържество. Инициатор на идеята е една от първите обитатели на блока и бивша завеждаща отдел „Култура“ при общината Феодора Илиева. На събитието присъстваха кметът на община Кубрат Алкин Неби и почетния гражданин на Кубрат и член на Управителния съвет на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ Ахмед Мерданов.
   Блок „Орфей“ е построен през 1973 г. В него първоначално са настанени 85 души. От тях през годините 26 са завършили висше образование, а 11 са се родили. В момента в блока живеят 36 души, голяма част от които присъстваха на тържеството. От тях 2 са деца, 5 - учащи, 13 - работещи, 6 - безработни и 10 пенсионери.
   С приветствие към присъстващите се обърнаха Феодора Илиева и Ахмед Мерданов. Лично всеки поздрави и кмета Алкин Неби. Разказаха се много спомени, припомниха се случки и събития, свързани с блока, а най-важното бе, че добрите междусъседски отношения, не са мит, а съществуват и бяха показани на тържеството. Имаше богата трапеза с торта, музика, хоро и най-вече весело настроение.

 

 

 

Блоково тържество в Кубрат Блоково тържество в Кубрат Блоково тържество в Кубрат
Блоково тържество в Кубрат Блоково тържество в Кубрат Блоково тържество в Кубрат

Назад