Летни занимания по интереси в читалищната библиотека в Кубрат

   В читалищната библиотека в Кубрат започнаха летните занимания по интереси. В тях са включени деца от 7 до 14 години, както от града, така и от други части на България и чужбина, гостуващи на баба и дядо в Кубрат. До 31 август те ще се занимават в предпочитани от тях форми. Заниманията се водят от библиотечните служители Антония Христова, Стефка Явашева и Милена Димитрова.
   Лятната работа с деца в читалищната библиотека бе открита с тържество, под наслов „Вълшебства от думи“. Пред децата се представиха двама разказвачи, книгата, злата вещица, спящата красавица, добрата фея, хитрата лисана, Кумчо Вълчо, Баба Меца и други. Имаше още вълшебства, решаване на кръстословици, разпознаване на приказни герои, намиране на скрити предмети, малки смешни драматизации, поговорки и гатанки, изпълнения на песни.
   Заниманията ще се водят всеки ден от понеделник до четвъртък, по един час през сутринта. Понеделникът е определен за Ден на знанието. В първото занятие децата разучаваха редки и остарели български думи и изрази. Четоха и материали от енциклопедии за интересни животни, велики личности и за неща, свързани с изкуството. Децата бяха разделени на отбори, които се състезаваха, като всеки представи своя разработка. В следващите занятия ще се решават кръстословици и забавни тестове, ще има много игри и виртуални пътешествия в Интернет.
   През вторниците ще действа своеобразна пощенска кутия за приказки. Децата ще разказват интереснислучки и приказки, ще представят драматизации.
   Всяка сряда ще има творческа работилница. В първото занятие /на снимките/ децата украсяваха различни фигури с листа от цветя, дървета и храсти и други природни материали. По-нататък децата ще рисуват, ще изработват различни фигури и предмети от книжни и други материали и сувенири. В коридора на библиотеката вече е уредена постоянна експозиция с творбите на децата.
   В четвъртъците ще има дни за караоке. В тях децата ще изявяват своите певчески, театрални и други таланти.
   Така до края на лятната ваканция децата ще бъдат ангажирани с полезни и приятни за тях неща.

 

 

 

Летни занимания по интереси в читалищната библиотека в Кубрат Летни занимания по интереси в читалищната библиотека в Кубрат Летни занимания по интереси в читалищната библиотека в Кубрат

Назад