Първолаци пуснаха в небето бели и червени балони - символ на надеждата

   С различни прояви учениците от СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат се присъединиха към милионите хора от цял свят, подкрепящи пострадалите от природните бедствия в Япония. Учениците от 6-те класове изработиха книжни жерави, които закачиха на дърво в двора на училището.
   С призив към възпитаниците на школото се обърна Младежкият червен кръст в училището. Той бе за изпращане на есемеси, а в това и на парични помощи за пострадалите от земетресението.
   В петък по обяд по нетрадиционен начин учениците отново изразиха своята съпричастност към трагедията в Япония. На спортната площадка в двора на училището в голям размер бяха нарисувани картата и флагът на Япония и думата НАДЕЖДА на японски и български език. Пред всички ученици и учители 28 деца от първи клас със същите символи на гърдите и гърба пуснаха в небето червени и бели балони – символ на надеждата. Имаше и телеграма с обръщение до японския посланик в България.
   Тази нетрадиционна идея бе на художника и учител по изобразително изкуство в училището Стоян Черников. За нейното осъществяване спомогнаха и РПК „Наркооп“, ВиК „Меден кладенец“ и хореографът и учител Здравко Вутов.

 

Назад