Община Кубрат готова за референдума

   В община Кубрат подготовката за предстоящия на 27 януари национален референдум протече нормално. За него ще бъдат разкрити 31 секции. От тях девет са в града, по две ще има в най-големите села - Беловец, Бисерци, Мъдрево и Севар, а в останалите по една. По една секционна комисия ще има и в болницата в Кубрат и в Дома за стари хора край село Тертер.
   След консенсус на политическите партии и с влязла в сила заповед в секциите вече са назначени 195 души. От тях от ГЕРБ са 82 човека /16 председатели и 15 секретари/, от Коалиция за България - 44 /6 председатели и 6 секретари/, от ДПС - 33 /5 председатели и 4 секретари/, от „Атака“ - 22 /3 председатели и 3 секретари/, от Синята коалиция - 11 /2 председатели и 1 секретар/ и от НДСВ - 3 /1 секретар/.
   На специални места са изложени и списъците с имащите право да гласуват и всеки може да провери дали е включен в тях.
   Цялостната подготовка за референдума в Лудогорието е пред финализиране. Днес в заседателната зала на общинския съвет в Разград ще се проведе работна среща за организационно-техническата подготовка за 27 януари. Участници във форума ще бъдат ръководството на областната администрация, представители на РИК - Разград и на всички регионални институции, имащи отношение към нормалното протичане на референдума. Специални гости ще бъдат зам.-председателят на ЦИК Сабрие Сапунджиева и членът на ЦИК Емануил Христов.

 

Назад