Мис "Кубрат 2012" стана 14-годишната Александра Василева

   В Кубрат се проведе конкурсът за Минимис и Мис „Кубрат 2012“. Извън регламента се наложи да има и конкурс за Минимистър, тъй като две момчета се престрашиха да излязат на сцената. Общо кандидатите за короната бяха 52. Най-много бяха участниците в групата от 4 до 6 години - 23 момичета и две момчета. Това не само затрудни журито, но и наложи да се обособят две подгрупи - до 5-годишна възраст и 6-годишни. В първа група победителка стана Румина Драгнева, следвана от Иляйза Ертанова и Финем Фикретова, а във втора - Габриела Терзиева пред Траяна Рашкова и Диляра Кралева. Двете момчета също бяха отличени. Наградата на организаторите от „Латона“ получи 4-годишният Николай Няголов, а на община Кубрат - Даниел Красимиров.
   Във втора група - от 7 до 9 години, имаше 11 участнички. Тук победи Анелия Димитрова, следвана от Сесилия Бориславова и Аляра Ремзиева. Наградата на общината бе присъдена на Мелин Ахмед. Третата група бе също от 11 момичета. В нея се наложи Ирен Русева, пред Николета Дичева и Дерия Незирова. Тук наградата на общината бе присъдена на Василена Куртева.
   Естествено, най-очаквана бе надпреварата за Мис „Кубрат 2012“. Носителка на короната стана 14-годишната Александра Василева. Нейни подгласнички са Елнар Ахмед и Весела Веселинова. Наградата на община Кубрат получи Ростислава Божилова. Всички призьори ще участват в регионалния конкурс в Разград в началото на декември. От местната администрация подариха на всички участници албуми, а на победителите - раници.
   В музикално-артистичната програма участваха както млади певчески таланти, така и фолкдивата Анита.

 

Назад