Дилек, Едже и Дилай – първите съавтори на „Приказка за Добротата“

   Тези дни в местната комисия постъпиха снимки с първите илюстрации на най-малките художници от Кубрат. Така напълно заслужено извоюваха правото си да станат и първите съавтори на оригиналната илюстраторка на детската книжка „Приказка за добротата“ Сълзица Борисова.
   Част от черно-белите илюстрации на детската книжка „Приказка за Добротата“ , която за нула време плени малчуганите, вече се радват на цветни щрихи. Дилек, Едже и Дилай споделиха моменти, които показват, как книжката е намерила място в тяхното ежедневие и рисуват с удоволствие след като са приключили с училищните задължения.
   „Не само рисунките към книжката, но и текста е много хубав и се чете бързо и учи как да се предпазим от лошото“, добавят малките ентусиасти.
   Припомняме, че художественото произведение, стана послание на новата правантивно-образователна програма на местната комисия в Кубрат за 2021 година „Ценности и добродетели“.
   „Рисуването е приятно творческо предизвикателство за децата и идеята на авторите на книжката да поканят по такъв увлекателен начин малкия читател е предизвикателство, което формира отношение не само към книгата, но и към дейности като четене и рисуване“, коментира секретарят на комисията в Кубрат, д-р Надие Карагьозова по повод първите рисунки.

 

 

 

Дилек, Едже и Дилай – първите съавтори на „Приказка за Добротата“ Дилек, Едже и Дилай – първите съавтори на „Приказка за Добротата“ Дилек, Едже и Дилай – първите съавтори на „Приказка за Добротата“ Дилек, Едже и Дилай – първите съавтори на „Приказка за Добротата“

Назад