Годишен концерт на вокална група „Лудогорски полъх“ - гр. Кубрат

   Музикалният концерт „Под липите с песен и въздишка“ на вокална група за стари градски песни „Лудогорски полъх“ с ръководител Гинка Денчева, събра любителите на старата градска песен в ритуалната зала на местното читалище в Кубрат на 14 май 2019 година. Музикалната формация е създадената през 1993 година и вече 25 години през месец май се среща със своята публика. Формацията се грижи и има голяма роля в съхраняването и популяризирането на стойностната песен и музика която не само възпитава, но и помага за разширяване на светогледа по различен начин и така защитават своето незаменимо място в културния и музикален календар на всяка читалищна иституция. Дамите от вокалната група приповдигнаха настроението в залата още с първото изпълнение и така до края на концерта с усмивки на лице и енергия докоснаха всеки гост.
   От четири години насам на концерта на кубратската формация гостува сходна група от друго населено място, сподели ръководителката Денчева и представи гостите на тазгодишния им концерт. Таза година кубратската сцена споделиха вокална група „Хармония“ от дунавския град Русе към Съюза на пенсионерите с ръководител Цветан Банев, които спечелиха симпатиите на кубратската общност и бяха аплодирани силно и продължително. С авторски шлагери, чувство за хумор и артистичност впечатлиха не само кмета на общината, който ги поздрави и покани скоро да се видят отново но и цялата зала.
   Наслада и балсам за душата, така с едно изречение може да се обобщи музикалният празник, който поднесоха двете музикални формации и заслужено бяха аплодирани и изпратени с много цветя. Музикалният празник беше уважено от цялото общинско ръководство начело с кмета Алкин Неби.
   Поздравителен адрес към организаторите на концерта поднесе д-р Надие Карагьозова.

   Д-р Надие Карагьозова

 

 

 

Годишен концерт на вокална група „Лудогорски полъх“ - гр. Кубрат Годишен концерт на вокална група „Лудогорски полъх“ - гр. Кубрат Годишен концерт на вокална група „Лудогорски полъх“ - гр. Кубрат
Годишен концерт на вокална група „Лудогорски полъх“ - гр. Кубрат Годишен концерт на вокална група „Лудогорски полъх“ - гр. Кубрат Годишен концерт на вокална група „Лудогорски полъх“ - гр. Кубрат

 

Назад