Над 120 участници в предстоящия конкурс за хумор и сатира в Кубрат

   Точно 123 автори от цялата страна са изпратили творби за участие в единадесетото издание на Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат. От тях 90 са изпратили писмени творби, а 33 - карикатури, като петима участват и в двата раздела. В конкурса участвуват и 7 творци със 7 книги. Най-много са участниците от София - 25, от област Разград - 13, от Варна - 12 и т. н. От област Разград 6 са от Кубрат, 6 от град Разград и 1 от Исперих. Сред участниците са и трима творци от Турция - Кяшиф Юмер от Истанбул, бивш жител на Кубрат, Мехмед Кахраман и Халит Айтослу от Бурса.
   Личат имената на Александър Щинков от Кърджали, Ваньо Вълчев от Бургас, Валентин Димитров, Георги Бербенков и Турхан Расиев от Варна, Дулинко Дулев от Разград, Ивайло Цветков и Иван Кутузов от София и други.
   Получените материали са предимно карикатури, епиграми и афоризми. По традиция получените творби ще оценява жури, с председател Борис Арнаудов и членове Георги Василски, Румен Леонидов и Валери Александров - ВАЛЕКС.
   Резултатите ще бъдат обявени на 11 май от 17:00 часа в ритуалната зала на НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891" в Кубрат. Тогава ще бъдат наградени и победителите в националния конкурс. Ще бъдат дадени и специални отличия от кмета на община Кубрат, от БНР, от името на починалия разградски художник Велко Велков и от Конфедерацията на българските писатели. В същия ден ще бъде открита и изложба от малка пластика на скулптура Господин Тенев от Хасково.

 

Назад