Коледен куиз в СУ „Христо Ботев“ в Кубрат

   СУ „Христо Ботев“ в Кубрат отново изненада обществеността с нещо ново. То проведе благотворителен коледен куиз, осъществен от учениците от 5, 6, 7 и 8 клас. За втора поредна година училището си партнира с програмата „Заедно в час“, която цели подобряване качеството на българското образование и равен старт в живота за всяко дете.
   Голямата цел на събитието бе да събере заедно малките и големите хора, като им позволи да работят и мислят заедно, да си партнират и комуникират помежду си. Хора, милеещи за българското образование, представители на местната общност, посветиха част от своето време на вдъхновителите от училището. Събитието уважиха директори на училища и детски градини, представители на бизнеса и на община Кубрат, родители и приятели на децата, учители, гости на училището и представители на местните медии.
   Уменията на 21-ви век - гражданска активност и позиция, комуникативни умения, работа в екип, бяха заложени в същността на срещата. Малки и големи работиха заедно в групи, разсъждаваха по различни теми, решаваха проблеми, изказваха мнения и изразяваха позиции. Талантливите деца от училището забавляваха с неотразимо желание и вдъхновение своите гости. Осмокласниците представиха скеч на английски език със заглавието „Teacher's sketch“, неотразимите артисти от 6 клас влязоха в ролята на героите от пиесата „Криворазбраната цивилизация“. Гоститe се насладиха и на песни, танци, стихове, на присъствието и на дядо Коледа, който събуди тяхното коледно настроение с изненадваща томбола в края на вечерта. Победителите в куиза - отборите на „Даскалите“ и „Сините химикалки“ поздравиха своите опоненти „Слънцата“ и решиха да дарят книгите, които спечелиха на библиотеката на кубратското училище и на училището в село Ясеновец, което провежда кампания за отваряне на училищна библиотека.
   Още един пример за работа в екип бе и сътрудничеството на учителите, които подпомогнаха работата на децата, със сърце и душа и бяха причина всичко това да се случи - Каролина Иванова, Нина Цонева и Марина Йорданова. Деца и учители успяха да грабнат и впечатлят своите гости, изразиха талантите и мотивацията си да преоткриват света около себе си така, че в края на срещата и игрите, гостите направиха парични дарения, които учениците ще използват да обогатят своя граждански потенциал, да посетят събития, свързани с културата и изкуството у нас. Децата получиха невероятна награда за труда си - удовлетворението от добре свършената работа и сигурността на финансовата стабилност, която е толкова важна днес. Гостите бяха изключително впечатлени от изживяването и настояха това да се случи отново.

 

 

 

Коледен куиз в СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Коледен куиз в СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Коледен куиз в СУ „Христо Ботев“ в Кубрат
Коледен куиз в СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Коледен куиз в СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Коледен куиз в СУ „Христо Ботев“ в Кубрат

Назад