Пресцентър

   Детска градина в Кубрат с нови легла, кметът преряза лентичката
   Общинският кмет Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов и директора на Дирекция "Специализирана администрация" Стефан Калинов посетиха Детска градина "Здравец" в град Кубрат.
   Дата на публикуване: 29.05.2020 г.
   Повече информация...   Проведено заседание на Общински съвет - Кубрат на 27.05.2020 г.
   В Кубрат се проведе редовно заседание на местния общински парламент. То протече при спазване на социална дистанция и противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавирусната инфекция.
   Дата на публикуване: 28.05.2020 г.
   Повече информация...   Рисунки на малките художници от МКБППМН-Кубрат сред избраните за детски болници в страната
   Добрата и страхотна новина съобщи експертът Радка Лахова от Изпълнителната Агенция по горите към Министерство на земеделието, храните и горите на 27 май 2020 година в телефонен разговор със секретаря на комисията д-р Надие Карагьозова.
   Дата на публикуване: 28.05.2020 г.
   Повече информация...   На вниманието на собствениците на пчелни семейства
   На основание чл. 8, ал. 2 от Наредба №13 от 26.08.2016 г. за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растително защитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, Община Кубрат уведомява всички собственици на пчелини, регистрирани съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, разположени в землището на гр. Кубрат, че ще бъде извършено третиране на СЛЪНЧОГЛЕД в местностите: „ПОМАТКАТА“ - 82,800 дка, „АРПАЛЪК“-6,900 дка и „ОЧЕНАР“ – 159 дка, от ЕТ „Евием-Емилия Цонева“.
   Дата на публикуване: 28.05.2020 г.
   Повече информация...   Кубрат изпрати своите абитуриенти
   И тази година изпратиха абитуриентите в Кубрат. С вой на клаксони и радостни скандирания по централната улица "Гагарин" десетки младежи и девойки казаха сбогом на любимото училище. Заради разпространението на Covid-19 община Кубрат, служители на МВР и ръководството на СУ "Христо Ботев" направиха необходимото да няма струпване на хора в двора на средищното училище.
   Дата на публикуване: 25.05.2020 г.
   Повече информация...   Кубрат отбеляза 71 години, кметът награди отличниците
   71 години от обявяването на Кубрат за град бяха отбелязани с тържествена церемония по издигането на националния флаг на страната и знамето на града. Церемонията се проведе в центъра на града под звуците на химна на България и "Върви народе възродени" по стихове на Стоян Михайловски.
   Дата на публикуване: 25.05.2020 г.
   Повече информация...Архив Пресцентър